onsdag 4 juni 2008

#66 Watain - Sworn to the Dark (2007)

Som en frisk fläkt av härsket grisblod för öron som tröttnat på dussin-black metal. Watain med sångaren - tillika citatmaskinen - Erik Danielsson i spetsen framstår som en skänk från underjorden, frammanade enkom för att rensa upp i syntmetallsträsket. Och rensas, det gör det.

Här bjuds närmare en timme av den svartaste metallen. Den är spyhård men ändå stämningsfull, oborstad men fortfarande melodisk. Kanske viktigast av allt, den har en rejäl dos av den där rock'n'roll-känslan som gör att det fortfarande svänger även när det manglas på som vildast. En värdig tronföljare till Dissection och troligen den bästa svenska black metal-skivan som släppts de senaste 10 åren.

Minnessvärda spår: Storm of the Antichrist, Legions of the Black Light, Satans Hunger

Last.fm
Wikipedia

2 kommentarer:

Sam Monroe sa...

Kul initiativ! Du har koll på grejerna och är dessutom riktigt säker på att skriva. Keep it up!

Anonym sa...

Den här bilden är en av de första som dyker upp när man söker på Watain på google image search. På sätt och vis är det talande, kombinerat med bandets publicerade intervjuer dessutom klart komiskt.

Till skillnad från det de andliga föregångarna i Kiss producerat så är Sworn to the dark en njutbar bekantskap, med såväl snyggt ackordplockande som malande rens. Ibland låter det dock som om man haft lite väl roligt med pro tools, lyssna till exempel på stoppen i Satan's hunger.