torsdag 15 maj 2008

#79 Darkthrone - A Blaze in the Northern Sky (1991)

Från de norska skogarnas djupa famn väser Darkthrone fram sex spår primitiv black metal. Inspelningen låter som den är gjord i en skokartong och inte en fin sådan, utan en gammal trasig. Det är vasst, smutsigt och allmänt oheligt. Precis som det ska vara.

Personligen håller jag "Panzerfaust" som bandets främsta prestation, men "A Blaze in the Northern Sky" är ett fullgott alternativ om man behöver en dos rå, mattsvart ondska. Pluspoäng för Darkthrones konsekvent minimalistiska hemsnickrade skivomslag.

Minnessvärda spår: In the Shadow of the Horns, A Blaze in the Northern Sky

Last.fm
Wikipedia

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ligger något djupt komiskt i att ett gäng gutter i corpsepaint med artistnamn som hämtade ur Harry Potter-böckerna tävlar med andra gäng gutter i corpsepaint med artistnamn som hämtade ur Harry Potter-böckerna om vem som kan vara ondast och mest true.

Med det sagt så är det ett fint knippe black metal som Darkthrone fått till, att det emellanåt låter lite taffligt och att gitarrerna mest surrar gör liksom inte så mycket. Om inte annat blir det hela mer "true" av misstagen och Onkel Kånkel-produktionen.

Death to false metal!

trailJoel sa...

Kul att du Martin liksom jag håller Panzerfaust som gruppens bästa album. Jag har faktiskt inte stött på så många som gör det.

Onkel Kånkel-produktion? Grrrr. Det blir inte bättre än så här. Darkthrone...mmm.

Besök shadowsofthenorth.blogspot.com - blogg om black metal på svenska.