tisdag 27 maj 2008

#69 The Haunted - The Haunted Made Me Do It (2000)

Ibland känns det som att allt tvillingarna Björler tar i blir till thrashdödsguld. "The Haunted Made Me Do It" framstår som ett klart lysande exempel på den tesen. Med Peter Dolving - tillfälligt - ur bilden är det i stället Marco Aro som tar plats bakom mikrofonen och luftar sin ilska. Resultatet blir snäppet mindre ångest, mer rå aggression och en samling låtar som redan är klassiker i sin genre.

Det är svårt att beskriva slutresultatet utan att dregla superlativ, så jag nöjer mig med att konstatera att det här är en av de bästa skivor som släppts på den här sidan 2000-talet. Att skivtiteln är den hårdaste någonsin är bara bonus.

Minnessvärda spår: Bury Your Dead, Trespass, Hollow Ground

Last.fm
Wikipedia

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner jävlar i mig ingen sorg för göteborg. Inte när The Haunted hamrar sin melodiösa - och törs jag säga det? - trallvänliga dödsthrash för fulla muggar.

Laganda är nog det ord jag associerar mest med den här skivan. Istället för instrumentalonani så tillåts gitarrerna slingra sig runt varandra och bygga suggestiva mollharmonier.

Rekommenderas varmt.

Skrotet sa...

Jag uprepar om ni inte fattade!

"Jag känner jävlar i mig ingen sorg för göteborg. Inte när The Haunted hamrar sin melodiösa - och törs jag säga det? - trallvänliga dödsthrash för fulla muggar.

Laganda är nog det ord jag mest associerar mest med den här skivan. Istället för instrumentalonani så tillåts gitarrerna slingra sig runt varandra och bygga suggestiva mollharmonier.

Rekommenderas varmt."